23 december 2020

Kerst- en nieuwjaarswens

Beste mensen,

Het jaar 2020 is een jaar dat niet iedereen snel zal vergeten. Bijna iedereen heeft om de een of andere reden te maken gehad met het coronavirus. Veel mensen doordat ze het virus zelf kregen, of dat mensen in hun omgeving besmet raakten. Maar ook de vele maatregelen die nodig waren om het virus de kop in te drukken, bv. door de intelligente Lock Down, het plotseling thuis moeten werken, of de zaak te moeten sluiten tot je baan verliezen aan toe.

Het virus heeft vooral huisgehouden onder ouderen. Zij zijn de meest kwetsbaren. Het gevoel van eenzaamheid werd versterkt doordat ze plotseling geen bezoek meer konden ontvangen en hun kinderen en kleinkinderen niet meer van dichtbij konden ontmoeten.

Voor jonge gezinnen was het ook een heftige periode. Het plotseling thuis moeten werken en tegelijkertijd de kinderen opvangen door het sluiten van scholen en kinderopvang. Dit heeft een behoorlijke impact gehad op deze gezinnen.

Gelukkig is het vaccin in aantocht. In januari hoopt Minister de Jonge dat er gestart kan worden met inenten.

En hoe bijzonder, nu hoor je een aantal mensen zeggen, dat ze nog niet weten of ze zich laten inenten! Ze denken dat het niet veilig is omdat het zo snel is ontwikkeld.

Het vaccin is versneld ontwikkeld omdat onderzoekers konden voortborduren op eerdere ervaringen en kennis over vaccin ontwikkeling. Zo hoefden ze het wiel niet opnieuw uit te vinden en konden verschillende onderzoeken samenvoegen. Dat scheelde veel tijd zonder dat er concessies werden gedaan aan veiligheid en risico’s.

Dus advies gewoon vaccineren!

Met onze partij gaat het gelukkig goed. Marja heeft het fractievoorzitterschap over genomen van Fons Luijben, die het rustiger aan wilde doen. Op ons verzoek is hij in oktober weer aangeschoven als raadslid, aangezien Carla Keijzer langdurig ziek is. We zijn na 8 maanden dus weer compleet in de raad. Gelukkig hadden wij hulp van onze fractie assistent Jan Geijtenbeek, die veel heeft kunnen betekenen voor onze inwoners.

Komend jaar gaan we er weer hard tegenaan. We hopen mensen enthousiast te maken voor onze partij. Wij zoeken actieve mensen die samen met ons de partij willen uitbreiden met een sterke lijst voor de volgende GR verkiezingen in 2022.

Dus mensen, heb je interesse in de politiek en wil je ons helpen de belangen van senioren te vertegenwoordigen in de gemeenteraad. Meld je aan!

De komende tijd moet er veel gebeuren. Zoals onder andere het schrijven van het Verkiezingsprogramma. Denk met ons mee!

Wij wensen iedereen fijne feestdagen.

Hopende op een gezond en een fantastisch nieuw jaar. Laten we 2020 zo snel mogelijk vergeten en met een positieve blik 2021 ingaan.

Namens fractie en bestuur.

René Borst,

Voorzitter Seniorenpartij De Ronde Venen