7 december 2021

Klimaatburgemeester en Warmtetransitie

Warmtetransitie

De Seniorenpartij DRV heeft tijdens de raadsvergadering van donderdag 25 november jl. kritische vragen gesteld over de pasbenoemde klimaatburgemeester. Zij is door het ministerie van Economische zaken en Klimaat benoemd, zonder dat de gemeente daarbij is betrokken. Terwijl ze wel haar idee├źn over het klimaat in de gemeente gaat verkondigen.

Verder hebben wij de brief over duurzaam wonen die aan alle inwoners is gestuurd ter sprake gebracht. In deze brief wordt advies aangeboden over vloerisolatie en andere duurzaamheidsmogelijkheden.

Een goed initiatief, behalve dat de inwoners 29 euro moeten betalen voor een advies over vloerisolatie en als zij hun huis helemaal willen verduurzamen moet voor dat advies 795 euro worden betaald.

De Seniorenpartij vindt dat absoluut geen goede zaak is. Veel inwoners, ook ouderen met een eigen woning, willen wel bijdragen aan het milieu , maar dit is dan toch echt een brug te ver. Wat de Seniorenpartij betreft zou dit gesubsidieerd moeten worden, want ten slotte wil het Rijk dat we van het gas afgaan. Voor heel veel inwoners hoeft dit niet zo nodig en als dit zo veel gaat kosten al helemaal niet.

We zullen de acties hierover op de voet blijven volgen.