28 november 2021

Vuurwerkverbod in De Ronde Venen

 

Vuurwerkverbod.
De Seniorenpartij De Ronde Venen ondersteunt het vuurwerkverbod. Wij zijn mede indiener van een amendement van PvdA/Groenlinks om ook voor volgend jaar consumentenvuurwerk te verbieden in onze gemeente.
Wij willen het vuurwerk alleen toestaan op plaatsen die door de gemeente wordt gefaciliteerd.
Vuurwerk kan heel mooi zijn, maar consumentenvuurwerk veroorzaakt ook veel overlast en schade. Inwoners met huisdieren ergeren zich aan het geknal, want hun honden of katten zijn daar doodsbang voor. Ook kleine kinderen en ouderen hebben daar veel last van.
Verder geeft consumentenvuurwerk heel veel extra werk voor handhaving en de zorg. Vorig jaar, werd vuurwerk voor het eerst verboden, met als gevolg dat er 70 % minder mensen naar de Spoedeisende hulp kwamen met verwondingen veroorzaakt door vuurwerk. Dit alleen, zou een reden zijn om consumentenvuurwerk helemaal af te schaffen.
Veel mensen vinden het veranderde klimaat een grote zorg, maar blijkbaar op 31 december is hun zorg voor het klimaat opslag verdwenen. Het is niet alleen slecht voor het milieu, maar ook voor mensen die aan COPD (longziekten) lijden.
De beste optie voor de toekomst lijkt ons om op Oudejaarsavond op aangewezen plekken een prachtige vuurwerkshow door erkende bedrijven te organiseren. Dan kan iedereen daar op afstand van genieten, zonder zelf gewond te raken.

Vuurwerkverbod in De Ronde Venen